Glass utan glassmaskin

6 tim Brunch Dessert Efterrätt
Glass utan glassmaskin

Det går faktiskt riktigt bra att göra glass utan glassmaskin! Vispa grädde och blanda med mixade bär och kondenserad mjölk. Du kan smaksätta din glass med dina favoritsmaker, testa dig fram. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras så den mjuknar något.

Ingredienser

Tinade eller färska blåbär, hallon eller mango
250 g
5 dl
Sötad kondenserad mjölk
1 burk
Vaniljpulver
2 krm

Gör så här

  • Mixa blåbär, hallon eller mango till en puré. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Rör ner bär eller frukt, kondenserad mjölk och vaniljpulver. Blanda till en jämn smet.
  • Häll upp glassmeten i en form.
  • Täck väl med plast och låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  • Låt glassen stå framme ca 30 min innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion med blåbär

Energi:

437 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/glass-utan-glassmaskin/