Glasstårta med bär

3 tim Dessert Efterrätt
Glasstårta med bär

Enkel och riktigt god glasstårta som tillhör ett av våra mest efterfrågade recept. Glasstårtan har härlig smak av jordgubb, fräsch lime, vanilj och söt maräng i botten.

Ingredienser

2½ dl
250 g
Jordgubbssylt
½ dl
Lime
rivet skal och saft av 1
Marängbotten
1

Garnering:

Bär, t ex blåbär och jordgubbar

Gör så här

  • Vispa vaniljvispen. Blanda kvargen med sylt och lime.
  • Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant. Bred över kvarg och fördela vaniljvispen över kvargen.
  • Låt stå i frys 2-3 tim.
  • Garnera med färska bär, tex blåbär och jordgubbar vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per bit inkl bär

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/glasstarta-med-bar/