Glutenfri ostpaj

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Glutenfri ostpaj

Krämig paj med smakrik ost och glutenfritt pajskal gjort på mandelmjöl passar alla magar!

Ingredienser

75 g
Mandelmjöl
4½ dl
Fiberhusk
3 msk
Ägg
1
Salt
½ krm

Ostfyllning:

Ägg
3
3 dl
Riven lagrad ost Svecia
6 dl

Gör så här

  • Tärna smöret. Nyp eller mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg och syrad grädde. Tillsätt osten. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt pajen stå minst 10 min innan servering.
Klart!

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.

Näringsvärden, per bit

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-ostpaj/