Glutenfri paj
1 tim 20 min
Buffé
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Klassisk ost- och skinkpaj men med glutenfritt pajskal. Det krispiga pajskalet med smak av rostad majs ger en extra god karaktär till pajen. Servera gärna den glutenfria pajen med en stor härlig grönsallad.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Glutenfri pajdeg:
125 g | |
Majsmjöl
|
2½ dl |
Polenta
|
½ dl |
Fiberhusk eller psyllium
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
Purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Skinka i bit
|
150 g |
150 g | |
Ägg
|
3 |
2 dl | |
1 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Gör så här
Ett annat recept på glutenfri pajbotten: 100 g Arla® Svenskt Smör, 2 ½ dl bovetemjöl, 3/4 Arla Köket Kesella® kvarg lätt Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa snabbt till en deg. Tryck ut i pajforn och låt vila minst 30 min i kyl. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10-15 min.
Näringsvärden, per portion
Energi:
593 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 20 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 39 g |

