Glutenfri sockerkaka

1 tim Fika
Frysbar
Glutenfri sockerkaka

Såklart alla ska kunna njuta nybakad sockerkaka, även glutenintolleranta. Glutenfria bakverk blir ofta torra snabbare än bakverk gjorda på vetemjöl, ät upp allt på en gång eller frys in!

Ingredienser

Ägg
3
Rårörsocker
3 dl
100 g
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bovetemjöl
2 dl
Fiberhusk
2 msk
Bakpulver
2 tsk
Citron
rivet skal av 1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
  • Rör ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Låt kallna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-sockerkaka/