Gös med skaldjur och rotfrukter

Gös med skaldjur och rotfrukter

45 min Förrätt
En varm förrätt som också passar bra som huvudrätt. Dubblera i så fall mängderna och stek fiskfiléerna hela.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gos-med-skaldjur-och-rotfrukter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i bitar och löken i halvor. Lägg dem i en långpanna.
  • Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Blanda crème fraiche med rosmarin och ingefära, smaka av med salt och peppar.
  • Skär fisken i bitar, salta och peppra. Stek fisk och skaldjur hastigt i het panna.
  • Servera med rotfrukter, rosmarin- och ingefärskräm och bröd.
Klart!

Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot stora räkor.

Energi:

205 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Gösfilé
200 g
Havskräftstjärtar
4
Morot
1
Potatisar
2
Rotselleri
100 g
Palsternacka
100 g
Smålökar, t ex steklök
4
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Salt och peppar
Rosmarin- och ingefärskräm:
1 dl
Färsk rosmarin
½ tsk
Finhackad färsk ingefära
1 tsk
Salt och peppar