Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Gräddkarameller
Gräddkarameller
1 tim
•
Se kommentarer
Prova att laga egna hårda karameller. Lite pyssligt men oj, så gott!
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(24182)
45 min
Kokostoppar
(1463)
20 min
Dadelbollar
(179)
30 min
Klassiska kokosbollar
(459)
15 min
Brända mandlar
(886)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull.
Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet. Rör om då och då. Koktid 15-20 min.
Karamellprov: Några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder
Häll upp karamellmassan på en smord plåt.
Låt massan svalna något så att den går att bearbeta utan att man bränner sig.
Arbeta massan med stekspadar och dra den i luften tills den ljusnar något i färgen.
Dra slutligen ut massan till en lång längd och klipp genast till karameller i önskad storlek.
Klart!
Ingredienser
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
Arla Köket® Vispgrädde
1½ dl
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(24182)
45 min
Kokostoppar
(1463)
20 min
Dadelbollar
(179)
30 min
Klassiska kokosbollar
(459)
15 min
Brända mandlar
(886)
Brigadeiro
(58)
50 min
Fudge
(346)
50 min
Glutenfri brownie
(194)
60+ min
Cannoli
(10)
Budget
1 tim
Cornflakeskakor
(25)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum