Gräddstuvad purjolök

15 min Lunch
Gräddstuvad purjolök

Krämigt tillbehör som passar bra till lammstek. Purjon kan även ätas som lunch tillsammans med kokt potatis och några skivor skinka.

Ingredienser

Purjolökar, ca 800 g
4
2 msk
4 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Pressad citron
2 tsk
Hackad färsk dragon
2 msk

Gör så här

  • Ansa och skölj purjolökarna.
  • Skär dem i 3-4 cm långa bitar och fräs i smör-&rapsolja i en stor kastrull.
  • Häll på grädde. Salta och peppra. Låt koka på svag värme utan lock 5-7 min.
  • Smaka av med citronsaft och dragon.

Serveringsförslag:

Gott tillbehör till lammstek.

Lammstek med ben
2 tim 45 min
Lammstek med ben
(147)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/graddstuvad-purjolok/