Gratinerad hummer med citron och vitlök
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.
Ingredienser
Kokta humrar
|
2 |
---|---|
100 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
Ströbröd, gärna japanskt panko
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.
Näringsvärden, per portion
Energi:
260 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 22 g |

