Gratinerade blåmusslor med vitlökssmör och fänkål
30 min
Buffé
Förrätt
Middag
•
&format=webp)
I Södra italien serveras gratinerade musslor som en aperitivo eller aptitretare. Vackra, smakrika och festliga gör de succé på alla kalas. Att blåmusslan också är relativt billig och klimatsmart är ett välkommet plus.

Johanna Westman

Ingredienser
Färska blåmusslor med skal
|
1 kg |
---|---|
Fänkål
|
½ |
25 g | |
Vitt vin
|
2½ dl |
Flingsalt
|
½ tsk |
Till gratinering:
Grovt salt, till plåten
|
|
---|---|
100 g | |
Panko
|
½ dl |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
177 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 15 g |

