Gravad lax på spett med limesås

15 min Buffé Förrätt
Gravad lax på spett med limesås

Ett kul sätt att servera laxen, men givetvis kan du lägga upp laxen i skivor på ett stort fat och servera den goda såsen separat.

Ingredienser

Gravad lax
500 g
Träspett

Sås:

4 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Pressad vitlöksklyfta
1
Honung
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skär bort skinnet och skär sedan laxen i avlånga bitar. Trä upp dem på spett.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen. Fördela den i glas. Ställ laxspetten i glasen.
Klart!

Näringsvärden, per buffèportion

Energi:

195 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/gravad-lax-pa-spett-med-limesas/