Gravad laxpasta

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Gravad laxpasta

Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra god blir laxpastan med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?

Ingredienser

Gravad lax
200 g
Tagliatelle, gärna fullkorn
300 g
2 dl
Senap
1½ msk
Honung
½ msk
Pressad citron
1 tsk
Färsk dill
½ dl
Nymald vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i tärningar.
  • Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp
  • Rör ner laxen. Servera såsen till pastan.
Klart!

Citronen kan bytas ut mot vinäger.

Näringsvärden, per portion

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/gravad-laxpasta/