Gravlaxtartar

1 tim Förrätt
Gravlaxtartar

Gravlaxtartar är ett gott alternativ till förrätt eller en perfekt användning av gravad lax som blivit över från andra festligheter. En enkel rätt som passar till fest.

Ingredienser

Gravad lax
200 g
Färsk dill
2 msk
Rödlök
½
Dijonsenap
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
1 dl
Citron
1
Rågbröd
4 skivor

Gör så här

  • Hacka laxen och dillen. Skala och finhacka rödlöken.
  • Lägg lax, dill och rödlök i en bunke. Tillsätt senap och peppar.
  • Låt stå kallt i kyl minst 30 min.
  • Fördela laxtartaren på brödsskivorna. Skär citronen i klyftor.
  • Servera med en citronklyfta, en klick smetana och ev dillkvistar.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/gravlaxtartar/