Gravlaxtartar

Gravlaxtartar

1 tim Förrätt
Gravlaxtartar är ett gott alternativ till förrätt eller en perfekt användning av gravad lax som blivit över från andra festligheter. En enkel rätt som passar till fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravlaxtartar/

Gör så här

  • Hacka laxen och dillen. Skala och finhacka rödlöken.
  • Lägg lax, dill och rödlök i en bunke. Tillsätt senap och peppar.
  • Låt stå kallt i kyl minst 30 min.
  • Fördela laxtartaren på brödsskivorna. Skär citronen i klyftor.
  • Servera med en citronklyfta, en klick smetana och ev dillkvistar.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Gravad lax
200 g
Färsk dill
2 msk
Rödlök
½
Dijonsenap
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
1 dl
Citron
1
Rågbröd
4 skivor