Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Huvudrätt Lunch Middag
Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
2 msk
Torkad dragon
2 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Hacksallad:

Liten rödlök
1
Gurka
1
Tomater
3
Huvud isbergssallad, ca 300 g
1

Vinaigrette:

Rapsolja
½ dl
Vitvinsvinäger
2 msk
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Bearnaisesås
2 dl

Gör så här

  • Rör ihop vinaigretten.
  • Skala och finhacka löken, lägg åt sidan. Ansa och skär gurka, tomat och isberg i grova bitar på en rymlig skärbräda. Hacka allt fint.
  • Strö över lök. Ringla över vinaigretten.
  • Blanda smör-&rapsolja, dragon, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Grilla eller stek kycklingen ca 5 min på varje sida.
  • Servera kycklingen med sallad och béarnaisesås.
Klart!

Har du ingen stor skärbräda går det bra att hacka grönsakerna i små bitar och blanda!

Näringsvärden, per port

Energi:

500 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/grillad-dragonkyckling-med-amerikans-hacksallad/