Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Grillade skivor av fläskfilé som du serverar med grönsaksbulgur och god sås. Vänd ner ruccola i bulgurn precis innan servering och servera med chilibearnaise.

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Paprikapulver
½ tsk
Chilibearnaisesås
2 dl

Grönsaksbulgur:

Bulgur
2 dl
Zucchini
1
Champinjoner
150 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Rucola
60 g

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela zucchinin på längden och skär grova bitar. Skölj och skiva champinjonerna.
  • Fräs zucchinin och champinjonerna i smör-&rapsolja i en stekpanna, strö över salt och peppar och vänd ner bulgur.
  • Putsa och skär fläskfilén i ca 1½ cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet samt strö över paprikapulver.
  • Grilla eller stek köttskivorna, ca 3 min på varje sida.
  • Vänd ner rucolan i bulgurn precis innan servering.
  • Servera kött och bulgur med chilibearnaise.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

605 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/grillad-flaskfile-med-gronsaksbulgur-och-chilibearnaise/