Grillad spetskål

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt
Grillad spetskål

Att grilla spetskål är både enkelt och väldigt gott. Den grillade smaken av kål passar utmärkt till det brynta smöret och den lagrade osten. Det går även bra att grilla spetskålen i grillpanna.

Ingredienser

Spetskål, ca 600 g
1
Flingsalt
1 tsk

Topping:

100 g
Rostade nötter, t ex hassel- och pistagenötter
1 dl
100 g
Färsk persilja eller körvel

Gör så här

Grillad spetskål:

  • Dela spetskålen i klyftor och pensla med smör-&rapsolja.
  • Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg över på indirekt värme och låt ligga tills kålen är mjuk. Salta.

Topping:

  • Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Häll över smöret i en värmetålig skål.
  • Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar.
  • Häll smöret över den grillade kålen och toppa med nötter, ost och ört.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 46 g
https://www.arla.se/recept/grillad-spetskal/