Grillad svartrot med örtemulsion
•

En variant på bearnaisesås som ger svartroten ett lyft. Svartrötterna kokas mjuka och får därefter lite rökt smak och en karamelliserad yta på grillen. Champagnevinäger gillas av många kockar för sin milda syra och goda smak. Den går att ersätta med en mindre mängd vitvinsvinäger.
Ingredienser
Svartrötter
|
4 |
---|---|
Citron
|
saft av ½ |
Olja
|
|
Salt
|
Örtemulsion:
Rapsolja
|
|
---|---|
300 g | |
Äggulor
|
3 |
Färsk lök
|
1 |
Strösocker
|
3 msk |
Färsk dragon
|
3 kvistar |
Champagnevinäger
|
1 msk |
Salt
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
760 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 72 g |

