Grillade kycklingben med potatissallad

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Grillade kycklingben med potatissallad

En god och lätt kycklingrätt där potatissalladen smakar rosmarin och ingefära.

Ingredienser

Kycklingben
900 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Citron
rivet skal av 1

Potatissallad:

Kokt kall färskpotatis
600 g
Salladslökar
3
Päron
1
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda smör-&rapsolja med salt, peppar och citronskal. Pensla kycklingbenen med blandningen.
  • Lägg dem i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Skär potatisen i bitar och strimla salladslöken. Kärna ur och skär päronet i bitar.
  • Rör ihop gräddfil med ingefära, rosmarin, salt och socker. Blanda ner potatis och päron.
  • Servera kycklingbenen med salladen och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive bröd

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/grillade-kycklingben-med-potatissallad/