Grön ärtsoppa

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa lagar du snabbt och enkelt med frysta ärtor. Ärtsoppan får extra sting av en klick crème fraiche eller kvarg som du smaksätter med pepparrot eller vitlök.

Ingredienser

Frysta gröna ärter
500 g
Gul lök
1
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 min.
  • Mixa soppan och tillsätt grädde.
  • Låt det koka upp.
Klart!

Smaksätt 250 g Arla Köket® Kesella kvarg med: - 1 krm salt och 1-2 msk riven pepparrot eller - 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk hackat kryddgrönt, t ex mynta och persilja Lägg en klick i soppan.

Näringsvärden, per Per port inkl bröd och ost

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/gron-artsoppa/