Grön Janssons frestelse

1 tim 10 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Grön Janssons frestelse

Janssons frestelse på nytt sätt, där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjolök ersätter den gula löken. Jättegott!

Ingredienser

Potatisar
4
Kålrötter
300 g
Morötter
2
Purjolök
1
Ansjovisfilé
100 g
2 dl
2 dl
Ströbröd
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
  • Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade.
  • Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim
  • Servera med hårt bröd.
Klart!

Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen. Rätten kan räcka till 8 mindre portioner.

https://www.arla.se/recept/gron-janssons-frestelse/