Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Linser är snabblagade och goda proteiner som här får fin färg och smak av gurkmeja. Servera med matiga, gröna biffar och citrus-pigg yoghurt!

Ingredienser

Purjolök
1
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
Färsk grön chili
1
Bladpersilja
½ kruka
Kikärtsmjöl
2 dl
1½ dl
Vatten
1 dl
1½ dl
1 msk

Linsgryta:

Morot
1
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Torkade röda linser
2 dl
Grönsaksbuljong
4 dl
Malen gurkmeja
1 tsk

Apelsinyoghurt:

Apelsin
½
2 dl
Flytande honung
1 tsk

Gör så här

Gröna biffar:

  • Dela purjolöken på längden och skölj den.
  • Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål.
  • Strö över saltet och knåda purjolöken så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt vila ca 5 min.
  • Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka persiljan.
  • Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Låt vila.

Linsgryta:

  • Skala morot, lök och vitlök. Skär moroten i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Hacka vitlöken.
  • Blanda alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt koka ca 15 min.
  • Stek under tiden biffarna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Apelsinyoghurt:

  • Riv skalet och pressa ur lite saft från apelsinen. Blanda det med matyoghurt och honung.
  • Servera biffarna med linsgrytan och apelsinyoghurten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/grona-biffar-med-linsgryta-och-apelsinyoghurt/