Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

60+ min Buffé
En grönkålspaj med ädelost som passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalspaj-med-adelost/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Koka grönkålen mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen. Lägg kål, mandel, cheddarost och grovt smulad ädelost i pajskalet.
  • Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen över kålen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
Klart!
Energi:

487 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk
Fyllning:
Färsk grönkål, strimlad
250 g
Mandelspån
½ dl
2 dl
140 g
Syrad grädde 30%
3 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm