Grönsaksbiffar

Grönsaksbiffar

30 min Buffé Huvudrätt
Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp! Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronsaksbiffar/

Gör så här

  • Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av.
  • Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål.
  • Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt.
  • Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till 12 biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör-& rapsolja på medelvärme.
Klart!
Energi:

417 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Palsternackor, 400 g
5
250 g
Havregryn
2 dl
Stor morot
1
Salt
½ tsk
Panering och stekning:
Solroskärnor
¾ dl
Pumpakärnor
¾ dl
3 msk