Grönsakscurry med ris

Grönsakscurry med ris

45 min Huvudrätt
Att använda smör i kryddiga rätter lyfter smakerna så att det sjunger i munnen. Servera gärna med sallad på dressad riven kålrot och jordnötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronsakscurry-med-ris/

Gör så här

  • Skär blomkålen i buketter. Skär stjälk och blad i bitar.
  • Finhacka aprikoserna. Lägg åt sidan och spara till senare.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefära och gurkmeja.
  • Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja, curry och cayennepeppar i smöret på mycket svag värme i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt blomkål, aprikoser, tomater, kokosmjölk och salt. Rör runt i grytan och dela tomaterna lite med en slev.
  • Låt koka ihop i cirka 15 min, tills grönsakerna är mjuka. Skölj och tillsätt kikärterna.
  • Servera med nykokt ris, en klick yoghurt och ev en sallad.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

733 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Blomkålshuvud ca 400 g. Använd även blasten
½
Torkade aprikoser, osvavlade
10
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk ingefära
2 msk
Färsk gurkmeja, eller 1 tsk torkad gurkmeja
1 msk
Curry
1½ msk
Cayennepeppar, om du gillar stark mat
1 krm
25 g
Konserverade hela tomater
1 burk
Kokosgrädde
400 g
Salt
1½ tsk
Kikärter, 380g
1 burk
Till servering:
Ris, kokt
4 port
2 dl