Grytstekt entrecôte med picklade primörer
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

En smakrik och lyxig entrecôte med härlig sås som görs av den buljong som blir kvar i grytan. Servera med den vackra galetten och de picklade primörerna. Både galetten och de picklade primörerna går bra att förbereda dagen innan. Värm bara på galetten när det är dags att äta.
Ingredienser
Hängmörad entrecote, i bit
|
800 g |
---|---|
Pepparmix, mortlad
|
1½ msk |
Schalottenlökar
|
2 |
Rödvin
|
2 dl |
Köttbuljong
|
5 dl |
50 g | |
Salt
|
|
Honung
|
Galette:
Gulbetor
|
500 g |
---|---|
Potatis
|
500 g |
2 dl | |
30 g |
Picklade primörer:
Morot
|
150 g |
---|---|
Blomkål
|
150 g |
Spetskål
|
100 g |
Rädisor
|
100 g |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Vatten
|
5 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Hel anis
|
1 msk |
Hel kummin
|
1 msk |
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Salt
|
Gör så här
Galette:
Picklade primörer:
Galetten går utmärkt att göra dagen innan och sedan värmas upp.
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 28 g |

