Gubbröra med ansjovis

15 min Buffé Förrätt
Gubbröra med ansjovis

Det här är en riktig smakrik gubbröra med ansjovis och crème fraiche. En klassiker till högtider och perfekt på buffén eller som förrätt. Med ett så här enkelt recept på en snabblagad gubbröra med salt ansjovis har du snart en svensk klassiker på tallriken! Servera gärna på hårt bröd eller grovt rågbröd.

Ingredienser

Gul lök
½
1 msk
Ansjovisfilé à 125 g
2 burkar
Hårdkokta ägg
4
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
½ dl
½ dl
Majonnäs
2 msk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och hacka löken, fräs i smör och låt kallna.
  • Häll av och hacka ansjovisfilén. Skala och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser.
  • Servera gubbröran på hårt bröd eller grovt rågbröd, gärna med gräslök eller dill för extra smakförhöjning.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl. bröd

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/gubbrora-med-ansjovis/