Gulaschgryta med svenska smaker
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Långkok som denna gulaschgryta smakar nästan alltid ännu bättre dagen efter.
Ingredienser
Högrev
|
500 g |
---|---|
Kålrötter
|
250 g |
Palsternacka
|
250 g |
Gula lökar
|
2 |
Röda paprikor
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd chili
|
½ |
1 msk | |
Paprikapulver
|
1 msk |
Enbär
|
10 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Kött- och viltfond
|
2 msk |
Äpple
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
Grovriven pepparrot
|
½ dl |
---|---|
2 dl |
Gör så här
Använd gärna rökt paprikapulver istället för vanligt. Du hittar det i kryddhyllan under namnet pimentón.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
445 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 24 g |

