Gyoza
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Gyoza är japansk street food som du hittar överallt i Japan, ofta som hål i väggen. Gyoza steks så de får en krispig yta, för att sedan ångas klart. Det här är ett lättlagat recept på gyoza där du enkelt varierar fyllningen efter tycke och smak. Servera med brynt sojasmör. Underbart gott!
Ingredienser
Fyllning:
Spetskål eller vitkål
|
50 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fläskfärs
|
500 g |
Strösocker
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Tinad wontondeg, ca 300 g
|
1 förp |
---|---|
2 msk |
Brynt sojasmör:
100 g | |
Japansk soja
|
3 msk |
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port inkl. tillbehör
Energi:
826 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 56 g |

