Hallonsorbet

3 tim Dessert Efterrätt
Hallonsorbet

En underbart krämig hallonsorbet är svårslaget en riktigt varm sommardag! Den är lätt allt göra, men för allra bästa resultat behöver du ha en glassmaskin. Toppa gärna den alldeles nykörda hallonsorben med färska bär och njut!

Ingredienser

Frysta hallon
500 g
Lönnsirap
1 dl
Vatten
1 dl
Strösocker
1½ dl
Färskpressad citronsaft
½ dl

Gör så här

  • Koka upp hallon, lönnsirap, vatten och socker i en kastrull.
  • Mixa slätt och tillsätt citronsaft. Låt svalna.
  • Kör hallonsorben i glassmaskin till önskad konsistens.
  • Förvara det som inte går åt väl inplastat i frysen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

150 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/hallonsorbet/