Hallonvinägrett och blåmögelost på surdegsbröd

Brunch Buffé Förrätt Lunch
Hallonvinägrett och blåmögelost på surdegsbröd

Servera denna bruschetta med underbara smakkombinationer. Smakrik och lätt bitter grönkål samsas med hallonvinägrett, krispigt bacon och salt och krämig blåmögelost. En ljuvlig macka att njuta av när du vill unna dig något lite extra.

Ingredienser

Färsk grönkål
100 g
Tärnat bacon
140 g
150 g
Surdegsbröd
4 skivor
Färska örter

Hallonvinägrett:

Färska hallon
125 g
Olivolja
½ dl
Citronsaft
1 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Börja med hallonvinägretten: Lägg hallon i en mixerbunke. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa ihop och smaka av med salt och peppar.
  • Häll över vinägretten i en salladsskål.
  • Repa grönkålen från den grova stammen. Hacka grönkålen och blanda den med hallonvinägretten.
  • Stek bacon krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär osten i skivor.
  • Rosta brödskivorna krispiga i brödrost, eller stek dem i en stekpanna.
  • Lägg grönkål på bröden. Toppa med mögelost, bacon och örter.
  • Servera direkt!
Klart!
https://www.arla.se/recept/hallonvinagrett-och-blamogelost-pa-surdegsbrod/