Halloumilasagne
45 min
Huvudrätt
•

En riktigt maffig och smakrik halloumilasagne med mycket grönsaker. I denna lättlagade lasagne samas halloumi, zucchini, spenat, kryddig tomatsås och krämig pesto-créme fraiche mellan färska lasagneplattor. Låt gärna halloumilasagnen stå till sig en liten stund innan den serveras. Servera tillsammans med en krispig sallad.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Halloumi
|
ca 200 g |
---|---|
Zucchini
|
1 |
Färska lasagneplattor
|
200 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
1 | |
Färsk bladspenat, eller fryst tinad
|
200 g |
Konserverade körsbärstomater
|
800 g |
Vatten
|
1 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Pesto-crème fraiche:
2 dl | |
Pesto
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Topping:
Små rödlökar
|
2 |
---|---|
1 dl |
Gör så här
Tomat- och spenatsås:
Pesto-crème fraiche:
Montering:

