Halloumilasagne

45 min Huvudrätt
Halloumilasagne

En riktigt maffig och smakrik halloumilasagne med mycket grönsaker. I denna lättlagade lasagne samas halloumi, zucchini, spenat, kryddig tomatsås och krämig pesto-créme fraiche mellan färska lasagneplattor. Låt gärna halloumilasagnen stå till sig en liten stund innan den serveras. Servera tillsammans med en krispig sallad.

Ingredienser

Halloumi
ca 200 g
Zucchini
1
Färska lasagneplattor
200 g
Vitlöksklyftor
2
1
Färsk bladspenat, eller fryst tinad
200 g
Konserverade körsbärstomater
800 g
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Salt
1 tsk

Pesto-crème fraiche:

2 dl
Pesto
2 msk
Salt
2 krm

Topping:

Små rödlökar
2
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär osten i ca 12 skivor. Skär zucchinin i tunna skivor.

Tomat- och spenatsås:

  • Skala och skiva vitlöken. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna eller kastrull. Fräs spenat och vitlök 2-3 min.
  • Häll på tomaterna. Skölj ur tomatburkarna med 1 dl vatten och häll ner i såsen. Tilllsätt sambal oelek och koka ihop ca 5 min. Smaka av såsen med salt.

Pesto-crème fraiche:

  • Blanda crème fraiche med pesto och salt.

Montering:

  • Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm.
  • Varva tomatsås med zucchini, lasagneplattor, pesto-crème fraiche och halloumi.
  • Det sista lagret ska vara tomatsås och halloumi. Strö över riven ost.
  • Skala och skär rödlöken i bitar. Fördela dem över lasagnen.
  • Gatinera halloumilasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
Klart!
https://www.arla.se/recept/halloumilasagne/