Halloumitacos

40 min Huvudrätt Lunch
Halloumitacos

Mums vad gott med halloumitacos! Frasig panerad halloumi serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med en frisk mangosallad, krispig rödkål, len avokadokräm och smakrik koriander. Bästa sättet att njuta av halloumi!

Ingredienser

Mangosalsa:

Mango, tinad
250 g
Liten rödlök
1
Färsk röd chili
½
Salladslökar
3
Färsk koriander eller mynta
1 kruka
Lime
1
Salt
½ tsk

Syrad rödkål:

Rödkål
250 g
Flingsalt
1 tsk

Avokadokräm:

Avokado
1
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
½ tsk

Halloumi:

Halloumi
250 g
Vetemjöl
1 dl
Ägg
1
Panko
2 dl
Matolja, till stekning
ca 3 msk

Till servering:

Små tortillabröd
8

Gör så här

Mangosalsa:

  • Lägg mangon i en skål.
  • Skala och finhacka rödlöken. Strimla chili och salladslök. Grovhacka koriandern. Blanda allt med mangon och smaka av med limeskal (spara saften till rödkålen) och salt.

Rödkål:

  • Strimla kålen. Lägg i en skål och tillsätt limesaft och salt. Blanda väl.

Avokadokräm:

  • Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Skala och finriv vitlöken. Mosa eller mixa ihop avokado och vitlök.
  • Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.

Halloumi:

  • Skär osten i 8 lika stora stavar. Häll mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek osten frasig på alla sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Värm tortillabröden och fyll dem med avokadokräm, mangosalsa, rödkål och frasig halloumi. Servera direkt!
Klart!
https://www.arla.se/recept/halloumitacos/