Halstrad gravlax med ärtpuré

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Halstrad gravlax med ärtpuré

Gravad lax som snabbt steks eller grillas. En snabblagad rätt som passar lika bra till vardagsmiddagen som till festen!

Ingredienser

Gravad lax à 100 g
4 bitar
Frysta ärter
250 g
1 dl
Citron, i klyftor
1
Potatis
600 g

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen.
  • Koka otinade ärter ca 3 min. Mixa ärterna, rör i crème fraiche och 1 krm salt.
  • Grilla eller stek laxen 1 min per sida.
  • Servera med citronklyftor och kokt potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/halstrad-gravlax-med-artpure/