Harissa
30 min
•
&format=webp)
Harissa är en stark tunisisk chilipasta. Den passar bra att använda till lamm, kyckling och grönsaksrätter. Blanda den gärna med lite crème fraiche, smetana eller gräddfil till en mildare dippsås.
Ingredienser
Röd paprika
|
1 |
---|---|
Ancho chili
|
2 |
Chipotlepasta
|
1 msk |
Vitlöksklyfta, skalad
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Kumminfrön
|
1 tsk |
Korianderfrön
|
1 tsk |
Citronsaft
|
1 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Förvara harissan i en glasburk och täck ytan med olivolja. Håller ca 5 dagar.
Näringsvärden, per 1 dl
Energi:
214 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 14 g |

