Harissa- och morotsdipp

Harissa- och morotsdipp

30 min Buffé Förrätt
Harissa är en nordafrikansk krydda som passar utmärkt tillsammans med de söta morötterna. Servera gärna denna dipp med grönsaker som ett enklare snacks.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/harissa--och-morotsdipp/

Gör så här

  • Skala och skär morötterna i grova bitar. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Koka morötterna mjuka tillsammans med vitlöken i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  • Lägg morötter och vitlök i en mixerbunke. Tillsätt färskost, harissa och citronsaft. Mixa slätt och smaka av med salt.
  • Skala kålrabbin. Skär grönsakerna i bitar. Rosta brödet och skär i snibbar. Servera grönsaker och bröd till morotsdippen.
Klart!
Energi:

264 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Morot
500 g
Vitlöksklyftor
2
150 g
Harissa
1 tsk
Citronsaft
2 msk
Salt
½ tsk
Förslag till servering:
Kålrabbi
1
Röd paprika
1
Blomkål
100 g
Gurka
½
Orientaliskt tunnbröd eller pitabröd
1