Havreskorpor

Havreskorpor

60+ min Efterrätt
Lämplig för frysning
Knapriga havreskorpor med salta cashewnötter är ett gott tillbehör till en fruktsallad toppad med fräsch passionsfruktssås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havreskorpor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, grovhackade nötter och kardemumma.
  • Smält smöret. Vispa upp ägg med matyoghurt och avsvalnat smör. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen 13-15 min.
  • Ta ut och skär längderna i sneda, långa skivor.
  • Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare 6-8 min.
  • Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt skorporna stå kvar och torka ca 30 min.
  • Sås: Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur innehållet.
  • Vispa grädde och rör ner passionsfrukt och yoghurt. Smaka av med florsocker.
  • Servera skorporna med såsen och en sallad på sommarens frukt och bär.
Klart!

Ingredienser

Havregryn
5 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
2 dl
Saltrostade cashewnötter
75 g
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
100 g
Ägg
2
1 dl
Sås:
Passionsfrukter
2
1 dl
1 dl
Florsocker
½ dl