Havresmulpaj

35 min Efterrätt
Havresmulpaj

Havregryn i degen gör smulpajen extra knaprig och god - har du inte blåbär hemma går det bra med andra bär.

Ingredienser

Blåbär
450 g
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk

Smuldeg:

Strösocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg blåbären i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl.
  • Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
  • Fördela smuldegen över frukt och bär.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Klart!
https://www.arla.se/recept/havresmulpaj/