Hawaiipizza
1 tim
Huvudrätt
•
&format=webp)
Hawaiipizzan med tomatsås, ost, skinka och ananas skapades i Kanada, spreds utöver världen och blev en världskändis. Den 60 år gamla succén med att lägga ananas på pizzan är idag en äkta klassiker!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst
|
25 g |
---|---|
Vatten
|
2½ dl |
2 msk | |
Vetemjöl
|
6 dl |
Salt
|
½ tsk |
Tomatsås:
2 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
1 msk |
Finriven vitlöksklyfta
|
1 |
Vatten
|
½ dl |
Fyllning:
150 g | |
Rökt skinka
|
100 g |
Ananas
|
½ |
Färsk oregano eller basilika
|
½ kruka |
Gör så här
Pizzadeg:
Tomatsås:
Näringsvärden, per portion
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 85 g |
Fett: | 27 g |

