Helbakad rotselleri med smörsås
2 tim
•

Efter en lång tid i ugnen blir den här rotfrukten söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Rotsellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.
Ingredienser
Rotselleri
|
1 |
---|---|
Rapsolja
|
|
Salt
|
Smörsås:
Citronsaft
|
2 msk |
---|---|
Vatten
|
1- 2 msk |
200 g | |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Forellrom
|
1 msk |
Löjrom
|
1 msk |
Salt
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
445 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 45 g |

