Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris
40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Ingredienser
Lammentrecote
|
600 g |
---|---|
Färsk rosmarin
|
3- 4 kvistar |
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
50 g | |
Färsk grön sparris
|
500 g |
Stor vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.
Näringsvärden, per port
Energi:
360 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 21 g |

