Helstekt fläskfilé med chilisås

Huvudrätt Lunch Middag
Helstekt fläskfilé med chilisås

Helstekt fläskfilé med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
2 msk
Salt
½ tsk
Chilipulver
½ krm
Sesamfrön
1½ msk
Rödlökar
2
Färsk röd chili
1
Sockerärter
150 g
1 msk
Cashewnötter
1 dl
Salt och peppar

Chilisås:

5 dl
Chilipulver
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur.
  • Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
  • Blanda såsen med chilipeppar och limeskal. Värm såsen under omrörning och smaka av med limesaft. Skär köttet i skivor och servera med sås och grönsaker.
Klart!

Servera gärna med ris.

Näringsvärden, per portion exkl. ris

Energi:

432 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/helstekt-flaskfile-med-chilisas/