Hemgjord färskost

12 tim
Hemgjord färskost

Att göra din egen färskost tar lite tid men är väldigt enkelt. Gott och krämigt!

Ingredienser

1 liter
1 dl
Salt
2 krm
Äppelcidervinäger
2 msk

Gör så här

  • Värm mjölk, grädde och salt till ca 80°, precis innan det börjar koka.
  • Häll i vinäger och rör om ca 2 min. Det ska skära sig och bli grynigt, ställ åt sidan och låt svalna.
  • Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en finmaskig sil. Ställ den över en bunke. Häll blandningen i silen och täck ev med lock eller plastfolie.
  • Låt stå i kyl för att rinna av minst 12 tim.
Klart!

Näringsvärden, per dl

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/hemgjord-farskost/