Het köttgryta med paprika och vita bönor

2 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Het köttgryta med paprika och vita bönor

Stora bönor och doftande kanelstänger förnyar den klassiska köttgrytan.

Ingredienser

Grytbitar t ex högrev
600 g
Rödlökar
2
Starkt paprikapulver
2 msk
Kanelstänger
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Vatten
4 dl
Rödvin
2 dl
Köttbuljong
2 tärningar
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Röda paprikor
2
Vita bönor à ca 400 g
1 burk
Majsstärkelse
1 msk
3 dl

Gör så här

  • Skala rödlökarna och skär dem i klyftor.
  • Fräs paprikapulver och kanelstänger i smör- &rapsolja i en gryta. Bryn köttet och lökarna i blandningen.
  • Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Salta och peppra. Låt sjuda 1–1 ½ tim tills köttet är mört.
  • Kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt bönorna rinna av. Lägg paprika och bönor i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 20 min.
  • Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  • Servera med gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,3 g
Protein: 38,9 g
Kolhydrater: 21,5 g
Fett: 26,1 g
https://www.arla.se/recept/het-kottgryta-med-paprika-och-vita-bonor/