Heta räkor med chili och vitlök

25 min Förrätt Huvudrätt Middag
Heta räkor med chili och vitlök

Heta räkor med chili, vitlök och tomater är en snabblagad rätt. Snabblagat med sting! Härliga räkor får sällskap av vitlök, chili och söta tomater – allt fräst i smör och olivolja för maximal smak. En snabb och lyxig rätt som passar lika bra till helgmiddag som till plock och tapas. Servera med ett gott bröd att suga upp såsen med.

Ingredienser

Vannameiräkor
400 g
Cocktailtomater
10
Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
25 g
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk

Till servering:

Bladpersilja, mynta eller koriander
2 kvistar
Baguette, till servering
1

Gör så här

  • Tina räkorna om frysta. Klyfta tomaterna. Skala och skiva vitlöken tunt. Finhacka chilin.
  • Hetta upp smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek vitlök och chili på medelvärme i ca 5 min, tills vitlöken mjuknat.
  • Tillsätt tomaterna och stek ytterligare 1–2 min.
  • Höj värmen, tillsätt räkorna och stek hastigt tills de är genomvarma och har fin färg, 2–3 min. Smaka av med salt.
  • Strö över hackad bladpersilja.
  • Servera genast med nybakat baguette.
Klart!

Gör som tapas! Servera räkorna i små skålar eller på ett större fat tillsammans med andra smårätter – som oliver, manchego, marinerade grönsaker eller lufttorkad skinka. Perfekt som en del av en plockmiddag eller som förrätt med ett gott bröd vid sidan.

Näringsvärden, per port

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4 g
Protein: 27,4 g
Kolhydrater: 57,6 g
Fett: 14,1 g
https://www.arla.se/recept/heta-rakor-med-chili-och-vitlok/