Heta räkor med chili och vitlök
25 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Heta räkor med chili, vitlök och tomater är en snabblagad rätt. Snabblagat med sting! Härliga räkor får sällskap av vitlök, chili och söta tomater – allt fräst i smör och olivolja för maximal smak. En snabb och lyxig rätt som passar lika bra till helgmiddag som till plock och tapas. Servera med ett gott bröd att suga upp såsen med.
Ingredienser
Vannameiräkor
|
400 g |
---|---|
Cocktailtomater
|
10 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd chili
|
1 |
25 g | |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
Bladpersilja, mynta eller koriander
|
2 kvistar |
---|---|
Baguette, till servering
|
1 |
Gör så här
Gör som tapas! Servera räkorna i små skålar eller på ett större fat tillsammans med andra smårätter – som oliver, manchego, marinerade grönsaker eller lufttorkad skinka. Perfekt som en del av en plockmiddag eller som förrätt med ett gott bröd vid sidan.
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4 g |
Protein: | 27,4 g |
Kolhydrater: | 57,6 g |
Fett: | 14,1 g |

