Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
1 tim
Huvudrätt
Middag
•

Len selleripuré som får fin syra av crème fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.

Ingredienser
Hjortstek
|
600 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk |
Syrad rödlök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Selleripuré:
Rotselleri
|
500 g |
---|---|
1 dl | |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Svartkål och kantareller:
Svartkål
|
200 g |
---|---|
Kantareller
|
200 g |
2 msk | |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Fikonsås:
Fikonmarmelad
|
½ dl |
---|---|
Sherry vinäger
|
2 msk |
Skånsk senap
|
1 msk |
Olivolja
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Levainbröd bröd
|
4 skivor |
---|---|
2 msk |
Gör så här
Syrad rödlök:
Hjortstek:
Selleripuré:
Svartkål och kantareller:
Fikonsås:
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 31 g |

