Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
2 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Ett härligt recept på en mustig högrevsgryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och sötman från löken. Grädden ger också en fin, krämig konsistens.

Ingredienser
Högrev
|
600 g |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Röd paprika
|
1 |
3 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Köttbuljong
|
3 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
3 dl |
Ris
|
3 dl |
---|---|
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Spetskålsallad:
Strimlad spetskål
|
300 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rapsolja
|
3 msk |
Champagnevinäger
|
1 msk |
Bladpersilja
|
½ dl |
Gör så här
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
810 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 45 g |

