Hoisinsås

Hoisinsås

10 min
Hoisinsås är en tjock, mörkbrun sås som har sitt ursprung i det kinesiska köket. Den används ofta som smaksättare i en mängd olika kinesiska rätter, som t ex pekinganka. Det är inte alls svårt att göra egen hoisisnsås!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hoisinsas/

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en liten kastrull och tillsätt alla ingredienser utom sesamolja.
  • Koka upp och låt sjuda 1-2 min.
  • Rör ner sesamolja och förvara hoisinsåsen kallt.
Klart!
Energi:

623 kcal

Fiber: 2,6 g
Protein: 14,1 g
Kolhydrater: 46,5 g
Fett: 42,7 g

Ingredienser

Vitlöksklyfta
1
Kinesisk soja
1 dl
Jordnötssmör creamy
3 msk
Flytande honung
3 msk
Ättiksprit 12%
1 msk
2 msk
Tabasco
2 krm
Sesamolja
1 msk