Honeycomb

30 min
Honeycomb

Honeycomb är ett krispigt och knäckigt kakgodis som är poppis både i England och USA. Smulorna är goda att blanda i glass, strö över kladdkakan eller servera till jordgubbarna. Honeycomb har fått sitt namn på grund av de små bubblorna och liknar binas vaxkakor.

Ingredienser

50 g
Flytande honung
½ dl
Glykossirap
½ dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
2 msk
Bikarbonat
2 tsk

Gör så här

  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm.
  • Smält smöret med honung, glukossirap, socker och vatten på medelvärme.
  • Låt koka ihop tills smeten är 150°, 10-15 min. Rör om ett par gånger under tiden.
  • Dra kastrullen från värmen och rör ner bikarbonat.
  • Häll över smeten i formen när det fortfarande bubblar. Låt stå ca 1 timme för att stelna.
  • Bryt eller skär i bitar.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

50 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/honeycomb/