Hot tuna melt

45 min Brunch Förrätt Frukost Mellanmål Snabbmat
Hot tuna melt

Hot tuna melt är den perfekta mackan att servera när du vill unna dig något riktigt maffigt. Tonfiskröran innehåller både rödlök, blekselleri, saltgurka, majonnäs, japansk soja, sambal oelek och riven cheddar. Lägg röran mellan surdegsbröd och stek bröden frasiga. Servera med grönsaksstavar.

Ingredienser

Tonfiskröra:

Tonfisk i olja
2 burkar
Liten rödlök
1
Blekselleri
1 stjälk
Saltgurka
1
Hackad bladpersilja
2 msk
Majonnäs
1 dl
Japansk soja
1 msk
Sambal oelek
1 msk
150 g
Formbröd, gärna suredeg
8 skivor
Bregott® Normalsaltat smör & raps
4 msk
Babyspenat
70 g

Till servering:

Morot
100 g
Blekselleri
2 stjälkar
Gurka
1

Gör så här

  • Låt tonfisken rinna av i en sil. Skala och finhacka löken. Tärna selleri och saltgurkan. Hacka persiljan. Lägg i en skål.
  • Blanda ner majonnäs, soja, sambal oelek och ost.
  • Bred Bregott® på ena sidan av brödskivorna. Lägg ut dem med den smörade sidan nedåt.
  • Fördela tonfiskröra och spenat på 4 av bröden. Lägg på resterande bröd med smörsidan utåt.
  • Stek bröden tills de är gyllene på båda sidor och osten har smält.
  • Skär grönsakerna i stavar. Dela mackorna på diagonalen.
  • Servera hot tuna melt med grönsaksstavar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

757 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,2 g
Protein: 36,3 g
Kolhydrater: 38,9 g
Fett: 51,1 g
https://www.arla.se/recept/hot-tuna-melt/